Over Optiekvacatures.be
Wij verbinden werknemers en werkgevers door heel België

Hoe vind ik personeel in de optiek branche?

Bent u op zoek naar een (leerling) opticien, contactlensspecialist, optometrist of verkoopmedewerker? Heeft u moeite om deze personeelsleden te vinden? Lees dan verder voor duidelijke tips en trucs om uw zoektocht succesvol te maken!

Er zijn binnen de optiek-branche meerdere plekken waar u als werkgever uw vacatures onder de aandacht kan brengen. Denk hierbij aan de traditionele offline en online kanalen die er zijn. Een aantal voorbeelden hiervan zijn de vakbladen, social media, ieders eigen netwerk en algemene vacaturebanken. Maar wat werkt er nou echt? Helaas is er geen eenduidig antwoord op deze vraag.... Recruitment van medewerkers is namelijk net als marketing: als een persoon uw bedrijf en/of uw vacature maar vaak genoeg tegenkomt, dan zal hij/zij wellicht een keer reageren op uw advertentie(s). Mits u voldoet aan de juiste voorwaarden die deze persoon stelt aan zijn nieuwe werkgever natuurlijk. De vraag is tegenwoordig niet meer: 'Waarom wil een medewerker bij ons bedrijf aan de slag?' Maar eerder: 'Wat onderscheid u als werkgever van een ander? en 'Is uw propositie interessant genoeg?' Nog belangrijker: 'Is dat allemaal zichtbaar en duidelijk genoeg voor het lezend publiek?'

Heeft u alles goed ingeregeld en duidelijk opgezet? Perfect! Dan voldoet u aan de eerste voorwaarden van een goed recruitment beleid. Voldoet u nog niet aan deze voorwaarden? Dan is het verstandig om snel stappen te zetten in de juiste richting... Helaas is er geen gouden ei binnen de zoektocht naar personeel. Het is lastig om de juiste mensen aan te trekken mede omdat er enorm veel aanbod is in de markt. Tevens hebben werkgevers vaak te weinig tijd hebben om zichzelf zichtbaar maken en te voldoen aan de juiste de propositie.

Een paar tips die de zoektocht makkelijker maken:

- Stel goed vast welke doelgroep u wil bereiken
- Bepaal uw eigen propositie op basis van de doelgroep
- Kijk goed via welke kanalen u de doelgroep het best kan bereiken
- Probeer met de propositie maximaal onder de aandacht te komen bij de doelgroep en doe dit via de juiste kanalen
Alles opgesomd blijft recruitment een vak apart waar sommigen nu eenmaal meer hulp bij nodig hebben. Waar nodig helpen wij werkgevers in de optiek graag verder met het beter vindbaar maken van hun vacatures en de bijbehorende propositie.
Voor het plaatsen van een vacature op Optiekvacatures.nl klik hier.

Vacatures in de spotlight!

Optiek Van der Linden Bvba
Vandenbalck bvba
inLeuven Bekijk vacature
Création Concept Optique
inVlaanderen en Nederland Bekijk vacature
Bekijk alle vacatures
Inloggen
Nog niet geregistreerd? Schrijf nu in